HTML

Misszió

Hiszünk abban, hogy a világpolgárok szemével Budapestet átértékeljük, a kellő távolságtartással értékeit és hibáit helyén kezeljük. A köztér mint a találkozások színpada – fedett, nyitott, lent vagy fent van - jelenti a problémamegoldás kulcsát. Erről írunk, és vitatkozunk veletek.

Profil

Csillag Katalin / Gunther Zsolt. Építészek vagyunk, akik nem hagyhatják szó nélkül a budapesti épített és építetlen antikultúrát, éppen ezért be kívánjuk vonni egy szélesebb, véleményformáló kört, hogy – legalább mentálisan – élhetőbbé tegyük környezetünket.

Rovatok

Miről írjunk?

Fenntartható konferencia egy fenntartható irodaházban

2009.09.21. 15:19 Holló Mátyás

Elkészült az ország első környezetbarát interaktiv irodaháza, a Pannon Ház. Bár a Pannon eddig is mindent megtett, hogy a nyitás időpontjára mindenki tudjon róla, hogy övék az első, a legszebb, a legjobb és legnagyobb, a marketinges csapat rátett még egy lapáttal.:
A házavató ünepségen egy rangos Fenntartható építészeti konferenciával domborítanak.

A konferenciát mindenki számár a elérhetővé kívánják tenni az internet segítségével - egy blogot nyitottak a konferencia közvetítésére. Az Urbanista és az Octogon mellett irodánkat és blogunkat érte a megtisztelés, hogy közvetíthetünk az eseményről.

A program ígértetes. Ott leszünk és közvetítünk - itt is, ott is -  ahogy tőlünk megszokhattátok kellő kritkiai éllel és fenntartásokkal, még egy fenntartható épületben rendezett fenntartható konferenciáról is. Ennek kapcsán pedig tovább boncoljuk majd mitől is lesz fenntartható és zöld egy épület, mit is jelent a fenntarthatóság. Meg kell/ lehet-e állni a jól méretezett, hőszigetelt falnál és a csillivilli gépészetnél, vagy a fenntarthatóság túlmutat az épületek határain? Első körben autóba pattanunk  és irány Törökbálint...

Olvassátok, nézzétek és hallgassátok!

fotó: Pannon

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kozter.blog.hu/api/trackback/id/tr881397096

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan növeljük a GDP-t? Súgás gazdaságpoliti-kusoknak 2009.09.22. 17:11:53

Úgy látszik, technológiai fejlesztés és a környezettudatos építészet GDP-rakétaként működik. Legalábbis az előadók szerint.Hilde Tonne: a telekommunikációs piac 10%-os növekedése 1.5%-os GDP-növekedést generál. Tán ezért mondta, our business matters.Ür...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pogacem 2009.09.21. 16:09:32

Egy gyors kérdés: a fenntartható épület mindenképpen csúnya? Én nem tehetek róla, de az új Pannon ház nekem olyan, mintha egy atomkatasztrófából visszamaradt betonépület lenne. Gondolom nem ez volt az alapkoncepció, mikor a látványterveket készítették...
süti beállítások módosítása