HTML

Misszió

Hiszünk abban, hogy a világpolgárok szemével Budapestet átértékeljük, a kellő távolságtartással értékeit és hibáit helyén kezeljük. A köztér mint a találkozások színpada – fedett, nyitott, lent vagy fent van - jelenti a problémamegoldás kulcsát. Erről írunk, és vitatkozunk veletek.

Profil

Csillag Katalin / Gunther Zsolt. Építészek vagyunk, akik nem hagyhatják szó nélkül a budapesti épített és építetlen antikultúrát, éppen ezért be kívánjuk vonni egy szélesebb, véleményformáló kört, hogy – legalább mentálisan – élhetőbbé tegyük környezetünket.

Rovatok

Miről írjunk?

Elkezdtük!

2009.03.23. 16:45 csillag katalin

 

Kedves bloggerek, látogatók és kíváncsiskodók! Blogunk három témával indul, melyet váltakozva teszünk fel kb. napi rendszerességgel. A három téma mind budapesti, aktuális témákkal foglalkozik: milyen körutat szeretnénk, és milyenek a tetőterek a környezetükben? Milyen nagyobb beruházások valósulnak meg komoly bontásokkal (tabula rasa) Budapesten? És végül sportolni is fogunk, illetve azokat a mozgási lehetőségeket vesszük végig, melyek a szűk belvárosi környezetben – akár utópia szintjén is – megvalósíthatóak. A három téma kitárgyalása után újabb három témát indítunk és így tovább.

 
Milyen körutat szeretnénk? Tetőtáj műemléki környezetben. Bécsi ring kontra Nagy- vagy Kiskörút. Honnan indult és hová jutott a két ring? Milyen töréspontok voltak a kiskörút életében (ha voltak ilyenek). Miért vált ennyire ketté, ágazott el a fejlődés? Mit tudnak a bécsi tetőterek a budapestiekkel szemben? Padlástól a loftokig. Mit és miért köt meg a hazai műemlékvédelem? A múltban is történtek hibák, melyet ma csupán kora és nem minősége miatt véd az örökségvédelem. Konzerválunk csupán, vagy a mai kor igényeit is kielégítjük?
 
Durva tereprendezés - bontások Budapesten. Jó-e ez így? Máshol hogyan zajlik? Mik lesznek a hosszútávú következmények? Hogyan lehetne? Megafejlesztések Budapesten: Corvin-Szigony, Nagyvásártelep - Duna City... Ellenpontként a Práter utcában szellemesen elhelyezett foghíjbeépítés.
 
Jogging a tetőkertben. Mely budapesti házak, pl. irodaházak, épületek tetején van park? Melyek tetején lehet sportolni? Melyek azok, amelyekre érdemes lenne tenni? Érnek-e ezek valamit valóban környezetvédelmi szempontból, vagy sem? Egyéb sportolási lehetőségek Budapesten: nézzük meg a lehetőségeket a föld alatt, a föld fölött.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kozter.blog.hu/api/trackback/id/tr501020523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dualon · http://e-arc.hu 2009.03.25. 13:38:39

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a blogot, követni fogom, és sok sikert kívánok hozzá!
süti beállítások módosítása